

دانشکده علوم پزشکی اسفراین
مرگ در بیماری #تب کریمه-کنگو اکثرا به دلیل خونریزیهای شدید داخلی است.
دکتر آزاده بیگلرزاده متخصص عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) اسفراین:
🔷تب کریمه کنگو نوعی عفونت ویروسی کشنده محسوب میشود که شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است که از نیش کنه آلوده و حیوانات آلوده به انسان منتقل میشود. در برخی از مواقع هنگام ذبح حیوان نیزممکن است این بیماری به افراد منتقل و در بین سایرین پخش شود. این اتفاق پس از تماس با بافت گوشت حیوانی یا خون آن که به ویروس آلوده است رخ میدهد.
🔷این بیماری به صورت انسان به انسان هم قابلیت سرایت را دارد و راه انتقال آن، از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده به این بیماری خواهد بود. بعد از چند روز،بیماری وارد مرحله خونریزی میشود. خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیل خونریزیهای شدید داخلی است. مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به 30 درصد میرسد.
🔷این بیماری از راه خوردن گوشت حیوان ذبح شده منتقل نمیشود، این ویروس بیرون بدن از بین میرود بنابراین هنگام پاک کردن کله پاچه حتما از دستکش استفاده شود چون از خراش دست منتقل میشود، اول چند ساعت با پوشش محافظ گوشت، کله پاچه و بقیه محصولات داخل یخچال نگهداری شوند و بعد برای پاک کردن و خرد کردن گوشت تازه ذبح شده اقدام نمایید.
این بیماری از جگر خام و خوب پخته نشده نیز منتقل می شود.
🔷بیماری تب کریمه کنگو فاقد واکسن پیشگیری کننده است،پس نمیتوان با تزریق یک واکسن خاص از ابتلا به آن پیشگیری کرد یا منجر به کاهش علائم این بیماری شد و تنها باید برای جلوگیری از ابتلا به آن از تماس با فرد یا حیوان آلوده خودداری کرد.اما با این حال با انجام یک سری از اقدامات پیشگیرانه میتوان از انتقال بیماری تب کریمه به افراد جلوگیری کرد.
🔻از کشتن کنه روی پوست و تماس با کنه جداً خودداری شود.
🔻 از دافع حشرات روی ناحیه پوست و لباسهای نازک خود استفاده کنید.
🔻نسبت به از بین بردن کنهها در شرایط کاملاً بهداشتی عمل نمایید.
🔻 برای جلوگیری از انتقال بیماری از طریق مایعات، خون و بافت حیوان آلوده از لباسهای محافظتی و دستکش استفاده کنید.
🔻از نزدیکی و تماس با افراد آلوده به بیماری جداً خودداری کنید.
٠٩:٥٤ 1401/03/31 / شماره: ٧٥٢٥ / تعداد نمایش: 18 / گروه خبری: بیمارستان امام خمینی ره